Pratar du mest om dig själv på fester?

Publicerat av: , den november 13, 2014 under Försäljning, Kundupplevelse

Jag har alltid funderat på hur det kommer sig att folk gör sig besvär att komma ut och träffa andra människor och sedan ägnar hela kvällen åt att prata om sig själva?

De pratar om hur fantastiska deras barn är, hur underbar deras senaste semester var och om hur bra senaste renoveringsprojektet blev där hemma . Sedan drar de in en massa ointressanta släktingar i historierna, som man inte har en aning om vilka de är.

Vad får de ut av att hålla eviga monologer om sig själva? Och, hur tror de att personen på andra sidan bordet ska reagera som inte får en syl i vädret?

Hur var det nu med dig, du är väl inte en sån där egocentrerad monologmaskin?  Inte brukar väl din bordspartner titta diskret på klockan och undra hur tidigt man kan lämna festen?

Det var skönt att höra. Visst är det jobbigt när man får en sånt bordssällskap.

Men du, även om du är en sjysst festperson, hur är det egentligen på jobbet? Är det möjligtvis så att du och dina kollegor;

  • Spenderar 99,75 % av tiden på era interna möten åt att diskutera hur ni ska lösa era egna interna problem så att ni kan nå era egna mål snarare än hur ni kan hjälpa kunderna att nå sina?
  • Ägnar den mesta tiden på era kundmöten åt att presentera ert eget bolag och berätta hur utomförträffliga era produkter är?
  • Har en hemsida som är helt fokuserad på att glorifiera er egen produktportfölj, och formligen dryper av buzzwords som inte säger kunderna något meningsfullt alls?

Vad skulle era kunder säga om vi frågade dem om hur det är att ha er som bordsgranne på festen?